انواع قالب شمع سازی و ویژگی ها و کاربرد آنها

انواع قالب شمع سازی و ویژگی ها و کاربرد آنها

به وسیله قالب های شمع سازی با جنس و شکل های مختلف،  میتوانید شمع های مورد علاقه خود را درست کنید و از آنها استفاده کنید یا به فروش برسانید، همانطور که میدانید تولید و فروش شمع یکی از مشاغل پرسود میباشد و شما میتوانید در خانه با اندکی سرمایه ، کارگاه شمع سازی خودتان را داشته باشید و کسب درآمد کنید.

انواع قالب های شمع سازی پرکاربرد

  • قالب های پلاستیکی
  • قالب های فلزی
  • قالب های سیلیکونی
  • قالب های شیشه ای
  • قالب پلی کربنات

آموزش شمع سازی با قالب های پلاستیکی

قالب های پلاستیکی از نظر قیمت به صرفه هستند و کار با این نوع قالب ها بسیار راحت است. تنها عیب این نوع قالب ها مقاوم نبودن آنها در برابر ضربه و حرارت هست . هنگام ریختن پارافین داغ امکان تغییر شکل دادن قالب های پلاستیکی بسیار زیاد است.

برای خارج کردن شمع از قالب پلاستیکی ضربه های آرام بزنید تا وقتی که شمع خارج نشده این مرحله را تکرار کنید.

نکته مهم

برای اینکه شمع شما راحتتر از قالب پلاستیکی خارج شود قبل از ریختن پارافین به آن اسپری سیلسکون بزنید یا با یک پنبه آغشته به روغن مایع سطح قالب را چرب کنید.

 تا اینجا نکات مهم استفاده از قالب پلاستیکی گفته شد اگر مایلید شمع سازی با قالب پلاستیکی را به صورت مرحله به مرحله یاد بگیرید مطلب نکات مهم ساخت شمع با قالب پلاستیکی را مطالعه نمایید.

آموزش شمع سازی با قالب های فلزی

قیمت قالب های فلزی کمی بیشتر از قالب های پلاستیکی است ولی در عوض مقاومت بالایی دارند و به مدت طولانی تری میتوانید از آنها استفاده کنید. این قالب ها شمع های بسیار صیغلی تری به ما میدهند چون در این قالب ها پارافین مدت زمان بیشتری برای خنک شدن نیاز دارد و هرچه پارافین به آرامی خنک شود شمع صیغلی تری خواهیم داشت.

گاهی قالب های فلزی بدون سوراخ فیتیله فروخته میشوند و شما بعد از خرید خودتان باید با دریل آنرا سوراخ کنید (به اندازه ای که فیتیله رد شود اگر سوراخ بزرگی ایجاد کنید پارافین مذاب قبل از خنک شدن به بیرون نشت میکند)

قبل از کار با قالب فلزی حتما زیرانداز نایلونی یا روزنامه سطح میز کار خود پهن کنید چون امکان نشت پارافین در قالب های فلزی وجود دارد.

قالب را با اسپری سیلیکون یا روغن مایع بپوشانید تا شمع به راحتی از داخل قالب خارج شود. سپس با یک نوار چسب مقاوم، کف قالب را بپوشانید تا هیچ گونه نشتی به وجود نیاید.

به دلیل اینکه قالب فلزی موقع ریختن پارافین دمایش بسیار بالا میرود از قبل انرا در جای مناسب قرار دهید و اگر نیاز داشتین آنرا جابجا کنید حتما از یک دستمال کمک بگیرید تا دستتان دچار سوختگی نشود.

آموزش شمع سازی با قالب های سیلیکونی

قالب های سیلیکونی از نظر قیمت گران تر از قالب های پلاستیکی و فلزی میباشند ولی شمع هایی با شکل و طرح های متنوع ترو جزئیات بیشتری را با قالب های سیلیکونی میتوانید داشته باشید و فروش این نوع شمع ها نیز راحتتر و بیشتر است .

دمای پارافین هنگام استفاده از قالب سیلیکونی بهتر است بین 85 تا 90 درجه  باشد تا شمع صاف و صیغلی داشته باشید.

اگر دمای پارافین کمتر باشد شمع شما پوسته پوسته میشود و اگر بیشتر از 90 درجه باشد شمع شما ممکن است حباب بزند.

برای دانستن نکات بیشتر میتوانید مطلب آموزش شمع سازی با قالب سیلیکونی را مطالعه نمایید.

آموزش شمع سازی با قالب شیشه ای

این قالب ها به سرعت خنک می شوند تا کل فرآیند را تسریع کنند. بنابراین، آنها در زمان صرفه جویی می کنند. یکی دیگر از ویژگی‌های هیجان‌انگیز آنها این است که این قالب‌های شمع در حین جدا شدن از قالب نیاز به عامل آزادکننده ندارند.

اکثر شمع‌هایی که از این فرآیند به دست می‌آیند، روکشی بدون درز و صاف دارند. با این حال، یکی دیگر از مزایای شیشه این است که مواد آنها به راحتی در دسترس هستند.

نقطه ضعف قالب های شیشه ای این است که آنها بسیار ظریف هستند. اگر به درستی از آنها مراقبت نکنید، ممکن است بشکنند. همچنین مستعد ترک خوردن و خراشیده شدن هستند.

یکی دیگر از ویژگی های قابل توجه قالب شیشه ای این است که گرمای شدید را تحمل نمی کند. فرض کنید دما از حد خاصی فراتر رود، ممکن است در نهایت منفجر شوند.

آموزش شمع سازی با قالب پلی کربنات

قالب های پلی کربنات به دلیل سبک و مقاوم بودن  یکی از محبوب ترین قالب ها برای شمع سازی است. بسته به اینکه شما یک شمع استاندارد یا پیچیده تر می خواهید، آنها در یک یا دو قطعه موجود هستند. قالب های پلی کربنات در اشکال بسیار متنوعی موجود است. استفاده از قالب های پلی کربنات راحت است واگر میخواهید شمع های استوانه صاف و صیغلی داشته باشید این نوع قالب ها برای شما بهترین گزینه است.

قابلیت تحمل دمای این قالب ها تا 150 درجه سانتی گراد میباشد.

سخن پایانی

اگر به تازگی شمع سازی را شروع کرده اید بهتر است از قالب های پلاستیکی و پلی کربنات استفاده کنید ، این قالب ها قیمت مناسب تری دارند و کار با آنها راحتتر است ؛ کار با قالب های سیلیکونی قلق هایی دارد و قالب های فلزی چون نشتی زیادی دارند و شمع کمی سخت از آن خارج میشود بهتر است بعد مدتی که در شمع سازی راه افتادین از آنها استفاده کنید.

در صورتی که سوال یا نظری درباره این آموزش دارید خوشحال میشوم در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

“برتر شید” به منظورایجاد مرجعی کامل برای علاقمندان به یادگیری هنر و صنایع دستی ساخته شد، تا شما بتوانید به بهترین اطلاعات و دوره های آموزشی دسترسی داشته باشید تا مسیر موفقیت شما از برتر شید شروع شود.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید