آموزش شمع سازی مدرن برای فروش ( صفر تا 100) در خانه مرحله به مرحله و رایگان
آموزش شمع سازی رایگان و حرفه ای! خب تبریک میگم وارد صفحه ای شدین که میتونه زندگیتونو تغییر بده… شمع سازی هنریه که اگر یاد بگیرید میتونید کسب و کار خودتونو راه بندازین و کسب درآمد کنین. خیلی از کارگاه های شمع سازی از یک اتاق کوچک استارت خورده و الان سود های زیادی از شمع سازی به دست می آورند.
چرا شمع سازی یاد بگیریم؟
موقع مدیتیشن ، توی جشن ها و تولد ها و حتی در سوگواری ها شمع روشن میکنن، چون انرژی شمع غیر قابل وصف هست بخاطرهمینه که وقتی به شعله شمع نگاه میکنی حس خوبی ازش میگیری ، آروم میشی و تمرکزت بیشتر میشه ؛ امروزه مصرف شمع روز به روز افزایش پیدا میکنه و تو با یادگرفتن این هنر میتونی کسب و کار خودتو داشته باشی و کسب درآمد کنی. و حتی با کمی تلاش میتونی کارگاه شمع سازی خودتو داشته باشی و به عنوان یک کارآفرین شمع تولید کنی و همچنین در کنار تولید از آموزش شمع سازی نیز درآمد کسب کنی.
درآمد هنر شمع سازی
اگر شمع سازی را برای فروش و ایجاد کسب و کار خودتان یاد میگیرید باید به شما بگویم شمع سازی یکی از هنرهای پر درآمد به حساب میاد مخصوصا امروزه که شمع جایگاه ویژه ای در دکوراسیون خانه ها پیدا کرده و به عنوان وسیله لازم و ضروری برای مدیتشن استفاده میشه ؛ برای هنر شمع سازی سرمایه اولیه زیادی نیاز نیست همچنین اگر شمعی درست کردین که مورد دلخواهتون نبود میتونین ذوب کنین و دوباره امتحان کنین بدون اینکه ضرر مالی ببینین؛ و هدررفتِ مواد اولیه شما بسیار کم خواهد بود که از این بابت شمع سازی یکی از بهترین هنرها برای کسب درامد در خانه تبدیل شده .
قیمت گذاری روی شمع
همیشه میگم روی محصولات دست ساز نمیشه قیمت گذاشت؛ چیزای دست ساز روح دارن و وقت و انرژی و ذوق و هنری که یک هنرمند برای خلق یک اثر هنری صرف میکنه با پول قابل معاوضه نیست ؛ اما اگربخواهید به صورت حدودی بهایی برای محصول دست ساز خود تعیین کنین میتونید هزینه مواد اولیه را ضرب در 3 کنید(حتی بعضی ها ضرب در 4 میکنن و به نظرم اشکالی نداره برای، وقتی که صرف میکنن پول بیشتری هم دریافت کنن) به علاوه هزینه بسته بندی و ارسال.
مشکلات شمع سازی
شمع سازی فقط ذوب پارفین وریختن اون توی قالب نیست! اولین باری که شمع درست کردم فیتیله اش تو چند ثانیه سوخت و خاموش شد! چون نمیدونستم فیتیله شمع باید موم و براکس بخوره تا نسوز بشه.
در این بخش چند تا از مشکلات شمع سازی رو بررسی کنیم.
سو سو زدن شعله
فیتیله ای که برای شمع خود استفاده میکنید ، اگر متناسب با قطر شمع ، نوع و میزان رنگی که در آن استفاده کرده اید، نباشد ؛ شعله ی خوبی نخواهید داشت ؛ ممکن است شعله سوسو کند ، دود کند و یا خاموش شود!
نبود رایحه در شمع های عطری
گاهی اوقات هنگام ساخت شمع به قدر کافی از اسانس های مخصوص شمع استفاده کرده اید اما شمع شما باز هم رایحه ای ندارد، برای اینکه اسانس شمع رایحه ی خود را حفظ کند نکات زیر را رعایت کنید:
- هنگام ریختن اسانس شمع ، پارافین نباید بیش از حد داغ باشد؛ چون اسانس بخار میشود.
- در مرحله آخر که میخواهید پارافین را در قالب یا ظرف بریزید ، اسانس شمع را اضافه کنید.
- از اسانس های محلول در چربی استفاده کنید. اسانس های محلول در آب موجود در بازار ته ظرف ته نشین میشود.
- اسانس ها تاریخ انقضا دارند و بعد از مدتی رایحه خود را از دست میدهند پس از جای معتبر تهیه کنید.
گیر کردن شمع در قالب
برای اینکه شمع راحتتر از قالب خارج شود قبل از ریختن پارافین در قالب ، آن را با روغن مایع چرب کنید یا همچنین میتوانید از اسپری سیلیکون استفاده کنید. ولی اگر باز هم در خارج کردن شمع مشکل داشتید ، آن را به مدت چند دقیقه داخل یخچال بگذارید و سپس با چند ضربه شمع را از قالب خارج کنید.
وجود برفک روی شمع
اگر از پارافین های با درصد چربی خیلی کم مانند پارافین کریستال استفاده میکنید ممکن است بعد از خارج کردن شمع از قالب روی آن برفک های سفید مشاهده کنید که این به دلیل کم چرب بودن پارافین است و به عبارتی حاکی از مرغوب بودن پارافین مصرفی است ولی اگر میخواهید شمع شما هیچ برفکی نداشته باشد بهتر است از پارافین هایی که مقداری چرب تر هستند استفاده کنید مانند پارافین یک یا دو درصد.
وجود حباب های ریز سطح شمع
ممکن است بعد از خارج کردن شمع از قالب ، حباب های ریزی را در کل سطح شمع مشاهده کنید ، که این مشکل اکثرا مواقعی پیش می آید که پارافین شما خیلی چرب باشد ، یا پارافین را در دمای بسیار بالا داخل قالب ریخته باشید.
پولکی شدن سطح شمع
اگر از پارافین نامرغوب استفاده کنید یا پارافین خود را در جای گرم نگهداری کنید ، در سطح بیرونی شمع هایی که میسازید اشکالی به شکل پولک ظاهر میشود.
زرد شدن پارافین
اگر روش نگهداری پارافین را بلد نباشید احتمال اینکه کیفیت پارافین های شما کم شود بسیار زیاد است. پارافین اگر در معرض نور و گرما قرار بگیرد زرد میشود و در موارد زیادی پولک میزند و به اصطلاح کهنه میشود.روی سطح شمع هایی که با پارافین کهنه درست میکنید لکه های سفید پولک مانند ایجاد میشود. برای جلوگیری از کهنه شدن پارافین آنرا دور از نور و گرما در یک کیسه مشکی یا جعبه دربسته نگهداری کنید.
دود کردن شمع
چرا گاهی اوقات شمع دود میکند؟ یکی از دلایل دود کردن شمع هنگام سوختن بلند بودن فیتیله آن است ، برای اینکه شمع دود نکند فیتیله آن را قبل از روشن کردن کوتاه کنید ، دلیل دیگر دود کردن شعله شمع متناسب نبودن قطر شمع و ضخامت فیتیله میباشد، اگر ضخامت فیتیله بیش از حد زیاد باشد شمع هنگام سوختن دود میکند.
ترک خوردن شمع
اگر پارافین خیلی سریع دمای خود را از دست بدهد و خنک شود ترک میخورد ، مثلا اگر بعد از ریختن پارافین در قالب ، آن را در یخچال قرار دهید احتمال شکسته شدن و ترک خوردن شمع بسیار زیاد است.
بریم که اصول پایه ای ساخت شمع را قدم به قدم بررسی کنیم.
مرحله اول :
برای ساخت شمع در مرحله اول نیاز دارین راجع به شمعی که میخواین درست کنین اطلاعات جمع آوری کنین.
- چه نوع پارافینی نیازدارین ؟ پارافین ها انواع مختلفی دارن مثل پارافین های جامد(پارافین کریستال ، موم سویا ، موم نخل ، موم نهنگ و … ) و پارافین های ژله ای که با توجه به بودجه خودتون و نوع شمعتون باید تصمیم بگیرید که از په نوع پارافینی استفاده کنید .
- چه قالبی برای شمعتون لازمه؟ میتونین برحسب نیازتون از قالب های فلزی ، پلاستیکی و یا سیلیکونی استفاده کنید.
- میخواهید شمعتون معطرباشه یا نه؟ اگر شمع معطر میخواهید باید از اسانس های محلول در روغن استفاده کنید وگرنه اسانسی که خریدین ته نشین میشود و تاثیری در شمع شما ندارد.
- چه فیتیله ای برای شمع شما مناسب است ؟ فیتیله شما باید متناسب با قطر شمعتون باشه برای مثال برای یک شمع با قطر 8 تا 9 سانتی متر شما فیتیله 30 تار نیاز دارید.
مرحله دوم :
لیستی از لوازم مورد نیازتان را اماده کنید که در مقاله وسایل مورد نیازشمع سازی به صورت کامل توضیح داده شد.
پیشنهادم به شما اینه اگر تازه کار هستین وسایل اولیه را در حجم کم تهیه کنین . نکته دوم اینکه در سایت های فروش لوازم شمع سازی بگردین و قیمت مناسب ترین سایت را برای تهیه لوازم انتخاب کنین.
مرحله سوم :
بعد از جمع اوری اطلاعات لازم و تهیه وسایل مورد نیازتون میتونین شروع کنین به ساخت شمع دلخواهتون
مرحله چهارم :
نکته بسیار مهمی که باید توجه داشته باشین تست سوخت گرفتن از شمعی که ساختین هست ، اگر برای فروش، شمع درست میکنین حتما قبل از فروش یک نمونه از شمعی که ساختین را روشن کنین و بگذارید شمعتون تا اخربسوزد و اگر مشکلاتی مثل دود کردن ویا خاموش شدن و… را نداشت میتوانید شمع هاتون را به فروش برسونید.
ساخت شمع مرحله به مرحله
- در یک ظرف فلزی مقداری پارافین میریزیم و آن را بر روی حرارت غیر مستقیم می گذاریم تا پارافین ذوب شود . اگر پارافین را برای ذوب شدن روی حرارت مستقیم قرار دهیم باید خیلی دقت کنیم که پارافین نسوزد یعنی نباید دمای آن بالاتر از 90 تا 100 درجه سانتی گراد باشد، برای این کار داخل ظرف پارافین دماسنج قرار داده و دما را اندازه گیری می کنیم . پارافین در حال ذوب را با قاشقی هم بزنید و به محض اینکه کاملا ذوب شد از روی حرارت بردارید. در این مرحله میتوانید رنگ دلخواه خود را اضافه کنید و انقدر هم بزنید که رنگ کامل حل شود.
(حرارت غیر مستقیم را اینگونه ایجاد می کنیم که ظرفی را پر از آب کرده و روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید سپس ظرفی را که درون آن پارافین ریخته ایم را بر روی آب در حال جوش می گذاریم تا کم کم ذوب شود.)
- ظرف مورد نظرمان را از قبل می شوییم و کاملا خشک می کنیم . ظرف را اندازه می گیریم و مقداری بیشتر از قد ظرف فیتیله را می بریم و با یک تکه چسب کاغذی کوچک و یا چسب حرارتی کف قالب فیکس می کنیم تابعد از ریختن پارافین تکان نخورد. بالای فیتیله هم باید در قسمت وسط فیکس شود. برای این کار می توان ازدوتا چوب بستنی یا نگهدارنده فیتیله استفاده کرد.
- پارافین را از روی حرارت بردارید و1الی 2 دقیقه صبر کنید تا دمای آن کمی پایین آید. سپس آن را به آرامی داخل قالب بریزید و منتظر بمانید تا پارافین ببندد . اگر دمای پارافین خیلی سریع پایین بیاید شمع شما ترک برمیدارد پس از یخچال و فریزربرای خنک کردن پارافین استفاده نکنید.
- بعد از اینکه پارافین یک مقدار خودشو گرفت باید گودگیری کنید چون وسط شمعتون بعد از خنک شدن گود میشه ، روش گودگیری شمع به این صورت هست که با یک سوزن بزرگ یا سیخ چوبی سوراخ هایی در سطح شمعتون ( مخصوصا اطراف فیتیله ) ایجاد کنین و دوباره پارافین بریزید و بگذارید در یک سطح صاف خنک شود.
- حالا شمعتون آمادس و میتونید به سلیقه خودتون تزئین کنید.
روش اضافه کردن رنگ به پارافین
برای اینکه رنگ در پارافین کاملا حل شود و ته نشین نشود ، بعد از ذوب کردن پارافین ، باید مقداری از آن را داخل لیوان یکبار مصرف بریزیم و رنگ را به آن اضافه کنیم و به قدری هم بزنیم که تمام رنگ حل شود و سپس آن را به پارافین اصلی اضافه میکنیم ، بعد از ریختن پارافین رنگی به داخل پارافین اصلی ممکن است ته لیوان هنوز هم ذرات ته نشیین شده ای را ببینید که اگر داخل پارافین اصلی میماندند باعث مشکلاتی مانند خراب شدن ظاهر شمعی که درست میکنید میشدند. نکات مهم رنگامیزی شمع را میتوانید در مقاله روش های رنگ کردن شمع مطالعه نمایید.
بالا بردن زمان سوخت شمع و کم کردن اشک شمع
- قبل از روشن کردن شمع آن را مدتی در یخچال قرار دهید و سپس روشن کنید.
- شمع ها را قبل از استفاده چند ساعت داخل یک لیتر آب سرد و 2 تا 3 قاشق نمک غوطه ور کنید. و سپس با دستمال خشک کنید و بعد از خشک شدن فیتیله میتوانید شمع هارا روشن کنید.
- سایز نخ فیتیله متناسب با قطر شمع باشد.
با کامل ترین دوره آموزش شمع سازی در برتر شید میتوانید به صورت حرفه ای و قدم به قدم شمع سازی را یاد بگیرید و کسب و کار خودتان را شروع کنید.
برتر شید به منظورایجاد مرجعی کامل برای علاقمندان به یادگیری هنر و صنایع دستی ساخته شد، تا شما بتوانید به بهترین اطلاعات و دوره های آموزشی دسترسی داشته باشید تا مسیر موفقیت شما از برتر شید شروع شود.